Facebook LinkedIn Twitter YouTube

Invitați

Lista tuturor invitaților și vorbitorilor este in curs de actualizare!

Alături de membrii GRASP, studenți și tineri profesioniști, din țară și din străinătate, la eveniment vor lua parte personalități din mediul academic, din mediul de afaceri, din sectorul ONG sau cel guvernamental, oameni de cultură, sociologi, cercetători.


rbl1

Ionuţ Soleanicov – CEO şi co-fondator Teach for Romania

Cetăţean american de origine română, cu peste 10 ani de experienţă la nivel mondial în domeniul serviciilor financiare, consultanţă în management şi educaţie, Ionuţ este CEO şi co-fondator al Teach for Romania. El a fost anterior Senior Associate pentru McKinsey şi analist de investiţii pentru Departamentul de Sănătate şi Educaţie la International Finance Corporation, unde a dezvoltat facilităţi de creditare pentru programe de studiu în parteneriat cu bănci locale din Mexic, Egipt, Ghana, Kenya. Înainte de asta Ionuţ a lucrat în investiţii bancare pentru Lehman Brothers din New York şi a fondat Streetwise Partners DC, un  program de mentorat pentru tineri profesionişti cu venituri reduse, astfel încat ei să îşi găsească un loc de muncă. Ionuţ are un MBA de la Harvard Business School, un MPA ID de la Harvard  Kennedy School şi o licenţă de la Universitatea Columbia.

valeriu

Valeriu Nicolae, Fondatorul Policy Center for Roma and Minorities

Este co-fondator al Coaliţiei European Roma Policy, câştigând în 2013 premiul European Citizenship Award, acordat de Parlamentul European.

În utimii 9 ani el a lucrat ca şi senior consultant pentru Institutul Open Society şi alte cateva instituţii europene, director şi advocacy director pentru reţeaua European Roma NGOs. Din 2013  este directorul regional de advocay al organizaţiei World Vision pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi regiunea de Sud a Caucazului, iar din 2015 a fost desemnat în Boardul de Trustees care supraveghează activitatea în Europa a oficiului pentru drepturile omului din cadrul ONU. Valeriu a fost nominalizat de 3 ori consecutiv de către revista Foreign Policy printre cei “100 Romanian thinkers” pentru contribuţia sa la dezvoltarea societăţii civile din România.

 

Sandra Pralong portret

Sandra Pralong, PhD., Consilier de stat la Preşedinţia României pentru Relaţia cu Românii de peste hotare

Sandra este profesor, autor, trainer, fondator al Fundaţiei SynergEtica, consultant şi coach. A revenit în România în 1990 de la New York unde a fost director la revista Newsweek, pentru a înfiinţa şi gestiona Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă. A fost consilier personal al Preşedintelui României (1998 – 2000), înalt funcţionar ONU (2002 – 2006),  Ambasador al Bunăvoinţei pentru UE  (2008), profesor invitat la Universtatea din Bucureşti (din 2014). A publicat mai multe best – seller – uri în 2010, 2013 şi 2014.

Deţine un doctorat în Ştiinţe Politice de la Institut d’Etudes Politique („Sciences Po”)  din Paris, un Master în Filozofie Politcă de la Columbia University din New York, un Master în Drept Internaţional şi Diplomaţie  de la “Fletcher School of Law and Diplomacy ” de la Universitatea Tufts din Boston şi echivalentul unui MBA de la “Ecole des Hautes Etudes Commerciales” (HEC) de la Universitatea din Lausanne, Elveția. De asemenea, ea este membru în Consiliul Director al mai multor fundații internaționale.

Levente Salat

Levente Salat, Profesor și prodecan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș–Bolyai,

Acesta predă discipline legate de consecințele politice ale diversității etnoculturale: multiculturalism, comunicare interculturală, etnopolitică. Este președinte executiv al Centrului de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală, un NGO clujean fondat în 2000 care are ca misiune valorificarea diversității în procesul de consolidare a statului de drept din România. În perioada 1990–1999  a fost directorul filialei din Cluj a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă. Între 2004 și 2006 a fost prorector al Universității Babeş–Bolyai și membru al Consiliului Național al Fundației pentru o Societate Deschisă, în 2005 fiind președinte al Fundației. În 2006 a fost membru în Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, iar în intervalul 2010–2012 a activat ca membru în Consiliul Știintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Din 2013 este membru extern al Academiei Maghiare de Științe. A publicat patru volume de autor și a fost editorul sau co-editorul a 11 volume colective publicate în limbile română, engleză și maghiară.

Raluca Negulescu

Raluca Negulescu, Director Executiv al Policy Center for Roma and Minorities

Raluca dezvoltă şi implementează programe educaţionale pentru copii şi tineri din comunităţi dezavantajate din Bucureşti. Concentrându-se pe inspirarea comunităţilor marginalizate de romi, ea are o experienţă vastă în coordonarea la nivel local, naţional şi european a diferite campanii de advocacy şi conştientizare, folosind o serie de instrumente cum ar fi documentare, dezbateri şi organizarea comunităţilor. În 2013 Raluca a fost Legislative Fellow în departamentul de Stat al SUA, în programul “Building grassroots democracy in minority communities”, ea primind premiul anual pentru drepturile omului din partea Ambasadei Franţei în România pentru iniţiativa sa locală în încurajarea femeilor – Clubul Mamelor.

Absolventă de Ştiinţe Politice la Universitatea Bucureşti, ea mai colaborat ca şi voluntar la German Marshall Fund pentru Statele Unite în 2008 şi a lucrat ca şi consultant junior pentru Banca Mondială în 2007, într-un proiect care avea drept target 250 de comunităţi sărace din România.

În 2015 Raluca a fost votată membru în board-ul FARE network, o organizaţie umbrelă care aduce împreună oameni, grupuri informale şi organizaţii care vor să combată inegalităţile din fotbal şi care folosesc sportul ca mijloc al mişcării sociale. Ea este şi membru Global Shapers, una dintre comunităţile din cadrul World Economic Forum.

Madalina Mocan

Mădălina Mocan este doctorandă în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj şi project manager al Combat_thb, o iniţiativă care îşi propune să reducă traficul de fiinţe umane şi exploatarea din industria ospitalităţii. Anterior, ea a activat ca director executiv şi de dezvoltare în cadrul Centrului Raţiu pentru Democraţie din România.

Interesele sale de cercetare actuale  se focusează pe rolul donatorilor şi finanţatorilor naţionali şi internaţionali în stabilirea agendei publice a organizaţiilor neguvernamentale din România. Absolventă de Ştiinţe Politice în cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Mădălina îşi menţine un interes academic şi civic în domeniile drepturilor omului, politici multiculturale şi transparenţă. Este Fellow şi moderator al Institutului Aspen din România, German Marshall Transatlantic Fellow, membru în Board-ul Tech Soup România şi ANBCC.

 

 

Calin Rus (Intercultural Institute, Timisoara, Romania), Foto: Stephan Röhl

Călin Rus este din 1996 director al Institutului Intercultural Timișoara și, din 1998, expert al Consiliului Europei privind educația interculturală și pentru cetățenie democratică, problematica romilor și minorităților. Din 2010 este coordonator pedagogic al Programului ROMED al Consiliului Europei, privind medierea interculturală în comunități de romi,iar din 2013 este membru al Grupului de lucru privind competențele pentru o cultură democratică. Este autor al mai multor studii și publicații pe aceste teme, ce promovează interculturalismul ca viziune asupra societății actuale, și a coordonat în 2014 un studiu european privind impactul mobilităților transnaționale asupra dezvoltării personale și profesionale a tinerilor.

481511_4578216905749_1605709157_n

Traian Almăşan, Managing Partner City Tours&Events

Absolvent al Liceului cu predare în limba germană “G. Coşbuc” din Cluj-Napoca şi  al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, tot linia germană, Traian lucrează din 2006 în turism, iniţial ca şi ghid freelancer şi începand cu 2008, are propria agenţie.

Filosofia agenţiei lui de turism este de a aduce oaspeţii în România ca ei să vadă locuri mai puţin cunoscute, să fie introduşi în comunităţile locale şi să descopere farmecul diversităţii multiculturale.

Kelemen Zoltan picture

Zoltan Keleman, Business analyst

Zoltan a absolvit studii de Finanţe şi Asigurări în cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Timp de mai bine de 10 ani el a lucrat în instituţii bancare şi în companii de pensii private, înainte de a lucra la Wolters Kluwer Financial Services ca şi business analyst. A lucrat şi ca asistent universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar în prezent predă economie şi educaţie antreprenorială în licee.

În timpul studenţiei sale, Zoltan s-a implicat activ în diferite organizaţii studenţeşti şi a fost unul din membrii fondatori ai colegiului Miko Imre pentru Studii Avansate, o iniţiativă în educaţie ce oferă cursuri avansate de economie şi drept studenţilor care vor să înveţe mai mult decât ceea ce li se oferă în cadrul sistemului de învăţământ.

El crede că oamenii ar trebui mereu să încerce să îmbunătăţească ceea ce este în jurul lor şi să nu se plângă de ceea ce nu pot schimba. Îi place să călătorească şi să meargă cu bicicleta, să dezbată idei sociale, economice şi politice.