Facebook LinkedIn Twitter YouTube

Paris 2013

Ce vrei să te faci când vei fi mare ? am fost întrebaţi cu toţii la un moment dat. Iar răspunsurile, destul de hotărâte într-o direcţie sau alta nu întârziau să apară. Aceeași întrebare adresată câţiva ani mai târziu poate lăsa locul unor perspective diferite. Perioada de studii sau de activitate profesională, experienţele personale sau întâlnirea unor mentori ne-a dus pe mulţi dintre noi spre o cale pe care până atunci am luat-o mai mult sau mai puţin în considerare, cea a antreprenoriatului.

   poza 2

 

Ȋn cadrul conferinţei anuale de la Londra (2012) ce face parte din Proiect România 2020 (o serie de conferinţe anuale pe diferite teme de interes pentru România) am indentificat cei trei piloni prin activarea cărora se poate creşte competitivitatea României – educaţia, antreprenoriatul şi cadrul instituţiilor publice. Astfel tematica din acest an « Antreprenoriat fara frontiere » a venit ca o continuare naturală. Este o temă care ne preocupă cu atât mai mult cu cât existâ o discrepanţâ semnificativă între atitudinea pozitivă faţă de antreprenoriat a tinerilor români sub 30 de ani  (79% vs. 69% la nivel european) şi încrederea în capacitatea de a pune bazele propriei afaceri (34% vs. 38% media europeană) dupa cum arată raportul realizat pe anul 2013 de compania de cercetare GfK şi Centrul pentru antreprenoriat al Universităţii Ludwig Maximilian din Munchen.

  poza 3  

Evenimentul din acest an va reuni pentru prima dată într-un context internaţional peste o 100  de tineri români ce au diferite proiecte profesionale : îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor organizaţii din România sau din străinătate, au demarat propria afacere sau au un interes deosebit pentru antreprenoriat. Această întâlnire, va susţine participanţii să fie curajosi şi îndrăzneţi în punerea în aplicarea a proiectelor prin :

  • facilitarea accesului la informaţie cu privire la piaţa muncii din alte state
  • prezentarea oportunităţilor şi obstacolelor pentru antreprenori prin sesiuni de transfer de cunoștiinţe din partea românilor cu iniţiativă din afara ţării şi din ţară