Facebook LinkedIn Twitter YouTube

Londra 2012

Crizele economică, financiară şi cea a datoriilor suverane din ultimii ani au ridicat semne de întrebare şi au evidențiat dificultatea cu care majoritatea guvernelor a implementat măsuri de austeritate şi politici publice de impact. În această nouă eră de incertitudini, este esențial ca şi România să-şi reconsidere modelul de dezvoltare economică şi să învețe să-şi adapteze politicile publice în funcție de contextul global pentru a deveni o țară cu adevărat competitivă.

Scopul şi obiectivele proiectului

În 2012, proiectul are ca scop stimularea dezbaterii pe tema adaptării politicilor publice la contextul global şi furnizarea de analize si policy briefs echidistante, bine fundamentate, pe teme care pot juca un rol crucial pentru România de azi.

Obiective specifice

1) Identificarea unor arii majore de interes pe tema politicilor publice în contextul actual (de exemplu, energie, infrastructură, sănătate, educaţie etc.)

2) Identificarea de soluţii, de experţi şi  prioritizarea a trei domenii de analiză în cadrul conferinței de la Londra din 16 noiembrie 2012.

3) Crearea unui taskforce de analişti şi profesionişti ȋn cele trei domenii prioritare.

4) Elaborarea a trei policy briefs, promovarea lor şi ȋnaintarea către autorități ȋn cadrul unui eveniment public organizat la Bucureşti ȋn primăvara lui 2013.

Conferința „Proiect Romania 2020: Soluții pentru o Românie competitivă” va reuni peste 100 dintre cei mai talentați tineri profesionişti români din întreaga lume, precum şi personalităţi din mediile de afaceri, academic şi public cu scopul de a identifica modalități concrete de a transforma România ȋntr-o țară cât mai competitivă.

Se va concentra pe trei teme majore:

1) sistemul actual de politici publice din România si cum poate fi el ȋmbunătățit

2) dezvoltarea unei infrastructuri pentru competitivitate

3) rolul diplomației şi a comerțului exterior ȋn creşterea competitivității României.

În urma acestei conferințe, GRASP va elabora trei documente de politici publice ȋn arii de prioritate pentru România, documente care vor fi lansate la Bucureşti ȋn cadrul unui eveniment care se va desfăşura ȋn primăvara anului 2013.